20.7.2015

Elysium (2013)Vuonna 2159 on olemassa kaksi ihmisluokkaa: äärimmäisen varakkaat, jotka asuvat keinotekoisella avaruusasemalla nimeltä Elysium, sekä muut, jotka asuvat ylikansoitetulla, tärvellyllä maapallolla. Sihteeri Delacourt on valmis mihin vain varjellakseen Elysiumin asukkaiden yltäkylläistä elämäntyyliä - mutta se ei estä Maassa asuvia pyrkimästä onnelaan kaikin keinoin. Max päättää ottaa vastaan hengenvaarallisen tehtävän, joka voi parhaassa tapauksessa palauttaa tasa-arvon näiden kahden ääripään välille.
Elysium on aavistuksen parempi kuin ohjaajansa edellinen teos District 9, mutta kuitenkin äärimmäisen saman tyylinen. Tässäkin rymistellään pitkin köyhää ja risaista lähiötä maailmanlopun tunnelmissa. Kahden ihmisluokan eroja ratkotaan väkivaltaisesti ja ihmisarvo on tuntematon käsite. Matt Damon tekee hienon roolin Maxina. Toimintaa piisaa ja Elysium rullaa eteenpäin sujuvasti omalla painollaan. Hieno elokuva, tulee katsottua joskus toistekin.

Elysium (2013)
Tyylilaji: Sci-fi, Toiminta, Draama
Kesto: 1h 49min
Ohjaus: Neill Blomkamp
Käsikirjoitus: Neill Blomkamp
Pääosissa: Matt Damon, Jodie Foster, Carly Pope, Alice Braga, Sharlto Copley, Wagner Moura

3+/5

2 kommenttia:

  1. Mikäli Mass Effectistä joskus leffan meinaavat tehdä, niin tämän leffan perusteella Blomkamp olisi minun valintani sen ohjaajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, häneltä jos keneltä siihen luulisi taitoa löytyvän.

      Poista