14.9.2018

Megalodon (2018)Kansainvälinen tutkimusryhmä on sukeltanut Mariaanien haudan uskottuakin pohjaa syvemmälle ja kohdannut ylivoimaisen vastustajan. He ovat herättäneet esihistoriallisen hain unestaan ja kaipaavat apua. "Hirviön" jo aikaisemmin kohdannut Jonas Taylor (Statham) lähtee toteuttamaan pelastusoperaatiota kohtalokkain seurauksin.
Megalodon (tai The Meg) houkutteli itseäni kovasti jo siitä lähtien kun sen kuvauksista tietoa levisi. Päädyinkin katsomaan sen ihan valkokankaalta 2D-versiona ja nyt on hyvä aika puida hieman jälkitunnelmia. Elokuvahan on tehty melkoisen suurella budjetilla joka toki näkyy näyttelijävalinnoissa ja yleisessä laadussa. Mainittakoon suurimpana tähtenä tuo Jason Statham joka tuntuu nykyään vaeltavan toimintaleffasta toiseen. Hän vetää tässäkin perinteisen kliseisen supersankarin roolin joka oli tottakai odotettavissa. Muutkin näyttelijät hoitavat roolinsa varsin mallikkaasti eikä siltä osin valittamista löydy. Luin kuitenkin että elokuvasta piti tulla astetta rajumpi mutta leikkauspöydällä oli ilmeisesti päätetty sovittaa se vähän nuoremmallekkin yleisölle. Tietysti ymmärrettävää sekin mutta kun kyseessä on esihistoriallinen tappokone niin olisin kaivannut vähän enemmän. Kliseisyys ei lopu pelkästään Stathamin edesottamuksiin vaan koko leffa on niitä pullollaan. Paljon on selkeästi lainattu muista saman tyylin leffoista eikä juuri mikään tullut yllätyksenä. Megalodon osoittautui kuitenkin ihan päteväksi toimintaleffaksi vaikkei se täysin odotuksia täyttänytkään. On edelleen äärimmäisen hämmentävää että vuonna -75 valmistunut Tappajahai on genrensä ykkössijalla selkeällä erolla muihin! Luulisi että nykytekniikalla ja kasvaneella budjetilla kykenisi tekemään realistisempia ja viihdyttävämpiä elokuvia kuin se!
Elokuvastudio Asylum on tuttuun tapaansa ehtinyt tehdä oman vastineensa tästäkin ja ainakin trailerin perusteella se tarjoaa toiminnan ystävälle vähintään yhtä paljon viihdettä.

Megalodon - The Meg (2018)
Tyylilaji: Toiminta
Kesto: 1h 54min
Ohjaus: Jon Turteltaub
Käsikirjoitus: Dean Georgaris, Erich Hoeber, Jon Hoeber
Pääosissa: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson, Cliff Curtis, Winston Chao

2½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti