12.5.2018

Stalingrad (1993)Säälimätön ja armoton kuvaus Saksan joukkojen hyökkäyksestä toisen maailmansodan aikaiseen Neuvostoliittoon. 3,5 miljoonaa urheaa saksalaista nuorta miestä lähti matkalle, jolta vain kourallinen palasi kotiin.

Toimikoon tämä leffa paluuna blogin pariin pitkän tauon jälkeen. Viimeinen vuosi on tosiaan ollut melkoista myllerrystä, mutta nyt tuntuisi vihdoin löytyvän aikaa myös tänne suuntaan! Elokuvia toki on katseltu hyvällä tahdilla ja tuo luonnosten kansio pursuaakin kohta ylitse, joten miksipä sitä ei lähtisi perkaamaan lävitse.

Olen aina ollut suuri sotaleffojen ystävä ja tämäkin tekele löytyi suosituksien kautta. En ollut siitä aiemmin kuullut ja hieman nettiä selattuani huomasin että kyseessä onkin aika arvostettu pätkä. Stalingradin taisteluhan oli yksi toisen maailmansodan ratkaisevampia kohtaamisia verisyydestä ja raakuudesta puhumattakaan. Sen elokuva onnistuu välittämään katsojalle loistavasti. Itse taistelukohtaukset on tyylikkäästi kuvattu, mutta kaikki siinä välillä tapahtuva höpötys alkaa pidemmän päälle puuduttamaan. Leffan loppupuoliskolla rauhoitutaan hieman ja se onkin eittämättä parasta antia koko parin tunnin matkalla. En ehkä itse täysin allekirjoittaisi kaikkea elokuvan saamaa ylistystä, mutta koruton, realistinen ja kaikin puolin hieno kertomus se toki on.

Stalingrad (1993)
Tyylilaji: Sota, Draama
Kesto: 2h 14min
Ohjaus: Joseph Vilsmaier
Käsikirjoitus: Joseph Vilsmaier, Johannes Heide, Christoph Fromm
Pääosissa: Dominique Horwitz, Jochen Nickel, Martin Benrath, Sebastian Rudolph

3-/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti