5.4.2016

8 päivää ensi-iltaan (2008)
Maailman tunnetuimman rakkaustarinan, Romeon ja Julian ensi-iltaan on aikaa kahdeksan päivää. Juliaa esittävä Noora loukkaantuu, ja sijaiseksi pestataan näytelmän kuiskaaja Vilma, joka kantaa taakkanaan menneisyyden kokemusten kasvattamaa lavakauhua. Asia mutkistuu entisestään kun Vilma ihastuu vastanäyttelijäänsä Lauriin Nooran tehdessä kaikkensa, ettei Vilman ja Laurin yhteispeli onnistuisi lavalla tai sen ulkopuolella. Noora haluaa takaisin näyttämölle hinnalla millä hyvänsä. Vilmalla on kuitenkin kulisseissa ystäviä gooteista kummituksiin, jotka yrittävät kaikin tavoin auttaa häntä voittamaan itsensä ja pelkonsa, niin esiintymisessä kuin rakkaudessakin.

En juurikaan ole teatterin ystävä, joten tämä olikin ikäänkuin ensikosketukseni siihen kotisohvan puolelta. Vilman menneisyyden haamut osoittautuvat elokuvan pääteemaksi ja niistä saatiinkin melkoinen soppa aikaan, jopa ihan oikeiden haamujen kera. Vajaa kaksituntinen hurahtaa kevyesti, siinä on onnistuttu. Näyttelijöistä mainitakseni Birn hoiti roolinsa erinomaisesti, hän on omiaan "reppanan" roolissa surumielisine kasvonpiirteineen. Kuustonen piti tässä vaiheessa uraansa vielä vaatteet päällä joten hänestä ei löytynyt kehumisen aiheita. Alkuun oletin etten pitäisi tämänkaltaisesta siirappikomediasta lainkaan, mutta kyllähän tuo upposi.

8 päivää ensi-iltaan (2008)
Tyylilaji: Draama, Komedia
Kesto: 1h 47min
Ohjaus: Perttu Leppä
Käsikirjoitus: Perttu Leppä
Pääosissa: Laura Birn, Mikko Leppilampi, Iina Kuustonen, Elina Knihtilä, Timo Lavikainen, Antti Reini, Ada Kukkonen, Outi Mäenpää

3-/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti