16.1.2016

Cabin Fever (2002)
Viisi opiskelukaveria lähtee eräkämpälle rentoutumaan. Bileet kuihtuvat kuitenkin alkuunsa, kun joukko joutuu lihaa syövän viruksen riivaamaksi. Ystävysten todellinen luonne ja aidot tunteet toisiaan kohtaan alkavat paljastua heidän kamppaillessaan hengestään sekä virusta että toisiaan vastaan. Keskellä erämaata vaihtoehdot ovat vähissä: hirvittävä tauti valtaa hitaasti alaa ja kaiken voittava pelko kulkee sen airuena...

Eli Rothin uran alkuaikojen elokuvasta paistaa kyllä vahvasti miehen tulevat teokset. Hostel meininki on läsnä jo varsin vahvasti tässäkin tekeleessä. Leffan alkuasetelmat ovat toki varsin tutut, koostuen bilettävästä nuorisopoppoosta jolle maistuu kaikki oluesta pilveen, ja ne tissit. Eikä mikään leffa olisi mitään ilman niitä perinteisiä paikalle tupsahtavia paikallisia juntteja. Tavallaan elokuvassa on mukana paljon realistisia piirteitä, mutta loppu on vedetty kyllä tahallaan täysin överiksi. Cabin Fever on vahvasti sitä "älä syö kun katsot" osastoa, ja varsinkin viruksen vallassa olevat ihmiset muuttuvat melkoiseksi jauhelihaksi. Hieman reilut kuusi varttia sujuivat kyllä rattoisasti, eikä ainakaan paikalleen jämähtämisestä voi valittaa sillä puita lyötiin lisää uuniin jatkuvasti. Hieman keskivertoa parempi kauhupläjäys, jota en suosittelisi heikkovatsaisille katsojille.

Cabin Fever (2002)
Tyylilaji: Kauhu
Kesto: 1h 33min
Ohjaus: Eli Roth
Käsikirjoitus: Eli Roth, Randy Pearlstein
Pääosissa: James DeBello, Joey Kern, Jordan Ladd, Rider Strong, Cerina Vincent

3-/5

2 kommenttia:

  1. Riimeikkiä pukkaa tästäkin lähitulevaisuudessa. En tosin ymmärrä miksi, sillä siihenkin varatut rahat ja ajan voisi käyttää johonkin huomattavasti hyödyllisenpään tuotokseen.

    VastaaPoista
  2. Eikai nyt sentään. Täytyi ihan tarkistaa ja kyllähän tuo paikkansa näyttää pitävän! Kaikkeen turhuuteen sitä rahaa pistetäänkin.

    VastaaPoista