9.9.2015

Karanteeni (2008)
Kun uutistoimittajat lähtevät seuraamaan palomiesten työtä, he eivät voi aavistaa, että ensimmäinen hälytyskeikka saattaa jäädä heidän viimeisekseen. He joutuvat loukkuun hallituksen eristämään asuintaloon ja huomaavat olevansa hengenvaarallisen viruksen saaneiden asukkaiden keskellä. Se, mitä toimittajille sitten tapahtui, on tiedossa vain heiltä jäljelle jääneen kuvanauhan ansiosta.
Tottakai jenkkien täytyy kyhätä oma vastineensa jokaiselle ulkomailta tulleelle ja menestyneelle elokuvalle. Nyt ollaan kuitenkin menty sieltä missä aita on matalin sillä Karanteeni on täysin suora kopio [Rec]:istä. Suurempi budjetti takaa hieman laadukkaamman toteutuksen, vaikka olenkin sitä mieltä että tämänkaltaiset leffat pitää näyttää juuri sellaisenaan ja koristelematta. Tämäkin kikkare olisi voinut toimia jos en olisi tiennyt jokaista juonessa tapahtuvaa käännettä. Pieni osa näyttelijöistä sentään on tuttuja. Omana leffanaan homma olisikin voinut toimia, mutta en osaa arvostaa tälläisiä apinointeja. Jos olette aikeissa katsoa Karanteenin niin säästäkää se "nautinto" vasta [Rec]:in jälkimaininkeihin. Ugh.

Karanteeni - Quarantine (2008)
Tyylilaji: Kauhu, Trilleri
Kesto: 1h 29min
Ohjaus: John Erick Dowdle
Käsikirjoitus: John Erick Dowdle, Drew Dowdle
Pääosissa: Jennifer Carpenter, Steve Harris, Jay Hernandez, Johnathon Schaech, Columbus Short

1½/5

1 kommentti:

  1. Tämä on yksi pahimmista esimerkeistä liittyen uudelleen versiointeihin ja etenkin jenkkien tapaan tehdä omat versionsa ns. ulkomaalaisista elokuvista. Liian aikaisin ja suoraan kopioiden. Totesin kyllä tästä aikoinaan, että "jos et ole nähnyt Reciä, niin ei Karanteeni ole oikeastaan hirveän huono valinta. Se on vain turhaan tehty elokuva." Painotus sanalla turha.

    VastaaPoista