22.6.2015

Maniac Cop (1988)Poliisiasuinen mies surmaa viattomia ihmisiä raa'asti New Yorkin kaduilla. Nuori poliisi, Jack Forrest, joutuu pääepäillyksi, kun hänen vaimonsa murhataan. Samalla kun komisario Frank McCrae tutkii salaperäisiä murhia, kuolonuhrien määrä kasvaa. Juttu alkaa vaikuttaa epäillyttävältä peitetoiminnalta. Mielipuoli on pysäytettävä, mutta se ei tule olemaan helppoa. Hän ei nimittäin ole aivan tavallinen mies. Hänellä on epäinhimillisiä voimia ja hän on valmistautunut kaappaamaan koko poliisivoimat, mielessään ainoastaan kosto!
Varsin yliluonnolliselta vaikuttava poliisisetä nyhtää kadulla jannulta kuin jannulta nirrin pois ja ihmiset menettävät uskonsa virkavaltaan. Tiedäppä tuota milloin homma oikeasti karkaa isossa maailmassa käsistä tähän tyyliin, sen verran korruptoitunutta koppalakkia siellä pörisee. Leffan laadusta ei juurikaan ole sanottavaa. Idean omaperäisyydestä huolimatta Maniac Cop kulkee syvissä vesissä niin käsikirjoituksensa kuin visuaalisen ilmeensäkin puolesta, vaikka murhat välillä ovatkin ihan viihdyttävää seurattavaa. Elokuva on kuitenkin auttamatta liian tavanomaista kauhuilua eikä aiheuta mitään sen suurempia säväreitä. Vanhoista kunnon slashereista poiketen leffa ei kuitenkaan aiheuttanut väsymykseen viittaavia oireita.

Mielipuoli kyttä - Maniac Cop (1988)
Tyylilaji: Kauhu, Rikos
Kesto: 1h 18min
Ohjaus: William Lustig
Käsikirjoitus: Larry Cohen
Pääosissa: Bruce Campbell, Richard Roundtree, Tom Atkins, Laurene Landon

2½/5

2 kommenttia:

  1. Oma suosikkini William Lustigin elokuvista.
    Itseäni lainaten: "Maniac Cop on trashia jollaista kelpaa esitellä hienommissakin piireissä."

    VastaaPoista
  2. Olin näemmä rankannut Lustigin Maniacin hippusen paremmaksi, vaikka hyviä elokuvia ovat toki molemmat. Maniac Copin jatko-osat olisi mielenkiintoista löytää jostakin vaikka tuskin erikoisia ovatkaan.

    VastaaPoista