30.6.2015

Kuoleman juna (1993)
Terroristiryhmä kaappaa junan ja uhkaa maailmaa ydinaseella. Terroristit matkaavat Euroopan halki kohti Irakia, mukanaan itse rakennettu ydinpommi sekä joukko panttivankeja. Mike Graham on UNACO:n erikoisagentti, joka lähetetään estämään terroristien aikeet. Pelastusoperaatio epäonnistuu ja maailman lehdistö seuraa tilannetta silmä kovana. Mike ja hänen johtamansa kansainvälinen iskujoukko valmistautuvat viimeiseen ja ratkaisevaan hyökkäykseen, maailman pidättäessä henkeään.
       Lapsuudenaikojeni ehdoton suursuosikki arvostelussa. Muistan kuluttaneeni aikoinaan lahjaksi saadun elokuvan vhs-version siihen kuntoon ettei siitä enää erottanut tuon taivaallista. Tuolloin ydinaseet ja maailmanpolitiikka tosin kiinnostivat vähintään yhtä paljon kuin se että saako Ketchumin Ash pokepalloonsa suuren vai vielä suuremman pokemonin, eli ei juuri ollenkaan. Jokin tuossa kuitenkin iski lujasti ja niimpä päätin verestää muistoja. Täytyi vain todeta että kyllä se aika on kullannut muistot ja Kuoleman juna oli tusinatoimintaa siinä missä moni muukin kyhäelmä. Toki näyttelijäkaarti on varsin nimekästä ja nyt jo valitettavasti edesmennyt Christopher Leekin oli päässyt osingoille. Toiminta tosiaan on melko yksitoikkoista ja puuduttavaa rätkytystä eikä se realistisuuskaan silmille hypi. Kohtuullisen mittainen elokuva sujahti kuitenkin ohitse varsin livakasti viimeistä turhaa kymmenminuuttista lukuunottamatta ja jälleen napsahti yksi katselukerta lisää. Ainakin kertaallen nautiskeltavaa toimintaa on kuitenkin luvassa.

Kuoleman juna (1993)
Tyylilaji: Toiminta
Kesto: 1h 30min
Ohjaus: David Jackson
Käsikirjoitus: David Jackson
Pääosissa: Pierce Brosnan, Alexandra Paul, Ted Levine, Christopher Lee, Patrick Stewart

2½/5

2 kommenttia:

  1. Night Watch taitaa olla se toinen tähän sarjaan kuuluva äksöneeri. Brosnan treenamassa Bondia varten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Night Watchista en olekkaan kuullut aiemmin. Saattaapa tuo taatusta huonoudestaan huolimatta päätyä katselulistalle, vaikka pelkästään Brosnanin tyylikkäiden viiksien vuoksi!

      Poista