27.1.2015

No Escape (2012)Kolmen työtoveruksen yöllinen kotimatka muuttuu painajaiseksi, kun he pysähtyvät syrjäiselle pankkiautomaatille. Tuntematon mies ottaa heidät vangikseen, ulospääsyä ei ole näkyvissä. Kuka mies on? Ja mitä hän haluaa nuorista menestyjistä?
No Escape, tai joillekkin ehkä tutummin ATM, tarttui matkaan kirpputorilta hyvin halpaan hintaan. Halvalla myytävät kikkareet ovat yleensä hyvä merkki siitä, ettei edellinenkään omistaja ole elokuvasta liiemmin pitänyt. Vierailu Imdb:n ihmeelliseen maailmaan vahvisti tätä olettamusta, eikä jäänyt muuta mahdollisuutta kuin todeta asia itse.
Elokuva alkaa totutusti hahmoesittelyllä josta hypätäänkin ilman sen suurempia juonikoukeroita parin kymmenminuuttisen jälkeen suoraan toimintaan, hämmentävää. Aihe pankkiautomaattiin jumiutuvasta kolmikosta on mielestäni typerä ja soveltuvan monipuolisuutensa vuoksi korkeintaan tv-mainokseen. En ollut ennen katselua edes kuullut tuollaisten laitosten olevan olemassa. Elokuva alkaa hyvissä ajoin ennen puoltaväliä junnata paikoillaan, mikä kertoo siitä että myös Buried-nimisen, samantyyppisen leffan käsikirjoituksesta vastanneella herralla alkavat olla ideat vähissä. Kolmikolla olisi ollut noin tuhat keinoa selvitä tilanteesta, ja vaikka kuinka hakkasin päätäni rahiin, eivät nuo ihanaiset idiootit keksineet mitään järkevää. Muutamat naurut pääkolmikon toikkaroinnista toki sain, mutta pääosin leffa on susi. Loppu oli samanlaista ilotonta vuodatusta, vaikka jättikin mahdollisuuden aina niin ihanalle jatko-osalle!

No Escape - ATM (2012)
Tyylilaji: Trilleri, Kauhu
Kesto: 1h 30min
Ohjaus: David Brooks
Käsikirjoitus: Chris Sparling
Pääosissa: Josh Peck, Alice Eve, Brian Geraghty

2-/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti