30.12.2014

Dinosaurus (2000)
Tarina alkaa, kun pieni dinosaurus, joka ei ole vielä ehtinyt edes kuoriutua munasta, joutuu pois perheensä parista. Dinosaurus Aladar varttuu paratiisisaarella lemurien joukossa, parhaina ystävinään hyväsydäminen Suri ja hassutteleva Zini. Rauhaisa elämä saa järisyttävän käänteen, kun meteoriittisade pyyhkäisee saaren yli ja kaikki sen asukkaat joutuvat veden varaan. Viime hetkellä mantereelle pelastautunut Aladar kumppaneineen kohtaa ryhmän dinosauruksia, jotka ovat matkalla kohti turvallisempia asuinmaita. Edessä on vaivalloinen matka halki erämaan ilman vettä ja ruokaa vihollisten väijyessä takana. Erilaisissa oloissa kasvanut Aladar yrittää opettaa ryhmälle, että joskus sopeutuminen on ainoa tapa selviytyä.
Jokaisella pojalla on varmasti jossain vaiheessa lapsuutta ollut "dinot on siistejä" vaihe, niin myös minulla ja tämän vuoksi kyseinen elokuvakin oli suurella kulutuksella unohtamatta sitä kaikkea myyntiin tullutta oheisrojua. Nyt reilut kymmenen vuotta viimeisen katselukerran jälkeen on todettava että ei, ei enää. Sama jännitys ja fiilis on tipotiessään. Dinosaurukset toki näyttävät edelleen suhteellisen komeilta ja hyvin animoiduilta mutta juonellisesti elokuva on aika köyhä tekele. Mutta lapsillehan nämä Disneyn animaatiot onkin suunnattu joten eiköhän se siihen tarkoitukseen sovellu mainiosti.

Dinosaurus (2000)
Tyylilaji: Animaatio, Seikkailu
Kesto: 1h 19min
Ohjaus: Eric Leighton, Ralph Zondag
Käsikirjoitus: John Harrison, Robert Nelson Jacobs, Thom Enriquez, Walon Green
Äänirooleissa: Aladar (D.B. Sweeney, Sami Uotila), Neera (Julianna Margulies, Minna Haapkylä), Plio (Alfre Woodard, Eija Ahvo), Zini (Max Casella, Jarkko Tamminen)

2+/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti