22.1.2013

Toy Story 3 (2010)




Loistavan elokuvasarjan viimeinen, haikea osa, jossa tarina saatetaan päätökseen. Andy on kasvanut isoksi pojaksi ja on lähdössä muualle opiskelemaan. Lelut hän päättää viedä ullakolle jatkamaan elämäänsä, mutta kuinka ollakkaan, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Lelut joutuvat päiväkotiin, joka alkuhuuman jälkeen ei vaikutakkaan enää niin hienolta paikalta. Lehmipoika Woody pääsee jälleen kerran osoittamaan merkityksensä porukassa.
Juoni on edelleen sitä tuttua Toy Story tasoa, vaikka edellisestä elokuvasta onkin jo vierähtänyt pieni tovi ja ohjaajakin vaihtui matkalla. Lelut herättävät sympatiaa ja varsinkin elokuvan loppupuolisko on varsin koskettavaa katsottavaa. Seikkailuun eläytyy mukaan, lelujen neroutta tulee ihmeteltyä kerran jos toisenkin ja heidän selviytymisensä puolesta jännittää kotisohvalla asti. Koko elokuvasarja on loistava esimerkki siitä ettei vanheneminen kadota lapsenmielisyyttä meistä, se vain piiloutuu jonnekin ja tällä tavalla sen saa jälleen esille. Viimeinen osa on jopa hieman parempi kuin ensimmäinen. Ehdottomasti parhaimpia animaatioelokuvia joita olen nähnyt ja tulen näkemään.

Toy Story 3 (2010)
Tyylilaji: Animaatio, Komedia, Seikkailu
Kesto: 1h 44min
Ohjaus: Lee Unkrich
Käsikirjoitus: Michael Arndt
Äänirooleissa: Woody (Tom Hanks, Antti Pääkkönen), Buzz (Tim Allen, Santeri Kinnunen), Jessie (Joan Cusack, Nina Tapio), Tuhti-karhu (Ned Beatty, Markku Huhtamo)

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti