19.1.2013

Toy Story (1995)



Ensimmäinen Toy Storyhän oli valmistuessaan 1995 ensimmäinen täysimittainen animaatioelokuva, joka ei tänäkään päivänä kalpene muiden rinnalla. Elokuva kertoo Andy-nimisen pojan leluista, jotka aina tilaisuuden tullen heräävät eloon ja puuhailevat omia juttujaan. Andy saa syntymäpäivälahjaksi uuden lelun, Buzz Lightyearin josta kaikki lelut yhtä lukuunottamatta innostuvat. Pian Woody (kuvassa esiintyvä cowboyheppu) törkkäisee vahingossa mustasukkaisuuksissaan Buzzin alas ikkunasta, josta koko seikkailu sitten alkaakin. Kotiin olisi päästävä, muttei se ruohonjuuritasolla taida ihan niin yksinkertaista ollakkaan.
Toy Story on loistava animaatioelokuva, jota pystyy katselemaan vanhemmallakin iällä helposti. Juoni toimii hyvin, elokuva tarjoaa jatkuvasti uusia käänteitä (jotkin voi tosin arvata ennalta) ja nauraakkin saa. Lelujen riehakasta menoa on ilo seurata. Ensimmäinen osa sai tahtomaan lisää, ja sitähän on tulossa ;).

Toy Story (1995)
Tyylilaji: Animaatio, Komedia, Seikkailu
Kesto: 1h 17min
Ohjaus: John Lasseter
Käsikirjoitus: Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen, Alec Sokolow
Äänirooleissa: Woody (Tom Hanks, Antti Pääkkönen), Buzz (Tim Allen, Santeri Kinnunen), Andy (John Morris, Olli Parviainen)

4½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti